Sunday, August 30, 2009

RAMBANG MATA

hari ni aku pergi butik pengantin,
setelah dipaksa dan diheret oleh mak aku and mak sedara aku..
huhu..dahla org penat pose..heheh
aku x pergi byk pun butik..x larat..
nama je aku ditemani mak and mak ndak aku..
yang bertanya sok sek itu ini aku jugak..dahla aku ni tak tau pape..
dalam tiga butik yang aku pegi tu, satu aku da reject awl2 sebab sumer benda dalam butik dia tu da mcam zaman masa mak aku kawen dulu..hehe
tinggal lagi dua butik..
rambang mata aku..
tengok baju ni lawa,
baju tu lawa..
pelamin ni lawa..
pelamin tu lawa..
mekap ni lawa..
mekap tu lawa..

duit pun lawa...hahaha~~
sebab aku ni kedekut, sumernye aku nmpak mhal..
kalo kawen kena ada sume tu ke?
wajib ke?
ada undang2 kata wajib ke?
ada...undang2 mak aku..

p/s:- still x leh decide nak gna butik yang mn..hukhuk..

Friday, August 28, 2009

HOME SWEET HOME

akhirnya sampai gak aku kat umah lepas berejam aku kat dlm bas..
boleh naik boil bontot aku..heheh..

sampai umah td, lepas je letak beg, salam sume org, trus capai kunci moto..
pegi pasar ramadhan!!
tujuan utama-->beli air tebu (faveret tu!!)
tujuan x berapa utama--> cari bunga api (psst..kalo tau mna2 ada stok baik punye, ckp ek..hehe)
tujuan utama tercapai tapi tujuan x berapa utama tu x tercapai..

balik umah je lepas pegi pasar ramadhan tu,aku round umah..
bapak renovate umah, jdinya aku memantau keadaan sambil berharap aku x sesat dalam umah sendiri..
bapak kalo renovate umah berbelit2 lorong di rumah ku..huhu..

masa round umah tu, terasa ada benda berbulu gesel2 kaki..
aku terkejut gak tengok ada kucing kat umah..
nasib baik x kena terajang ngan aku..
gebu gila kucing bapak aku bela..
nant aku nk amek gambo dia..heheh..

bukak pose td perghh!! best gila!!
mak wat ikan ape ntah masak sos..leleh siot..
sambil mkn mulut aku x berenti bercakap sampai sume org lmbt solat mgrib..
hehe
bila bapak sound baru la sume kelam kabut pegi solat..
teruk betul aku nih..

byk lg nk cerita, sbb best sgt blik umah..
tapi x pyhla cite sumekan, bukannya best sgt pon idup aku ni..haha~~

Thursday, August 27, 2009

BALIK KAMPUNG~~!!


teruk betul gaya aku packing barang..T,T"

nak balik kampung~~
bukak pose kat umah~~
main bunga api~~ (erk..)
hehe~~

p/s:- macam baru first time nk balik kampung...isk3..miss my mom soooo much!!

Wednesday, August 26, 2009

TINGKAT 6

pada satu tengahari yg suhunya suam-suam kuku,
aku yg tgh keje kat tingkat 5 kena turun amek blood kat blood bank di ground floor
dr tingkat 5 aku turun naik lif..(mati kering tgh jln kalo pakai tangga walaupun sbnrnya menggunakan tangga bgs utk jntg..-->menjalankan tggjwb nurse, bg nasihat kshtn)

ting! pintu lif terbukak di tingkat 4..
masuk la sorang mamat ni bawak sorang org tua naik wheelchair..
aku pun tanya..
tingkat bape pak cik?
bawah
mamat tu jawab..
so kitaorg pun meneruskan perjalanan ke bawah..(ayat mcm ground floor tu jauh berbatu)
sampai je kat tingkat 3 pakcik tu bersuara
tingkat 3..( sebijik macam dlm cite antu..)
aku pandang pakcik tu..
oo..dia baca nombor kat lif tu..bagus pakcik ni..nampak lg walaupun da tua n x pakai spek..hehe
seterusnya..pakcik tu terus membaca..
tingkat 2..
tingkat 1..

bila sampai kat ground floor pakcik tu diam..
aku tahan pntu lif so tht mamat tu sng nk tolak atok dia kuar..
tiba-tiba..
"bakpo yg g naik tingkat 6 ni? ghoyak td nak kelik.." pak cik tu sound mamat tu
"nak kelik la ni..ni tingkat g..bukan 6.." mamat tu tersenyum kambing..

aku tahan gelak..
patutla pakcik tu diam masa sampai bawah..
mesti dia terpikir..cepat betul, dr tingkat 1 boleh lompat trus naiktingkat 6..hehe
aku tarik balik pujian untuk pakcik tu.. ="P

Tuesday, August 25, 2009

BRA DISPOSABLE~~

INI ADALAH MASK N95...



INI ADALAH BRA DISPOSABLE...HUAHAHA~~:))


sory sebab buat lawak x bermakna bulan pose ni..
tapi ni lah yang terjadi siang td,masa kitorg tgh lepak2 kat dalam bilik prosedur menunggu time untuk balik..
mgkin inilah yg terjadi bila anda bekerja straight tanpa rehat dari 7 pg smpai 3 ptg pada bulan ramadhan..
oksigen kat otak x cukup kot...huahahah~~ sume da jd mcm retarded..

p/s:- mak aku anta aku kat sini untuk blaja apa sebenarnye?? heheheh..

Monday, August 24, 2009

PENAT

penat
penat
penat

bukan penat puasa tapi penat mental..
inilah yg terjadi bila ada krisis ngan rumate n rumate tu happen to be your ex-besfwen..
huhuk..
mula2 krisis ni terjadi, dalam sebulan lepas,
aku macam x peduli sgt..
da try to make things better but doesnt work..
so i just let it be..
but, diam aku mungkin bagi si dia tu beerti aku takut..
hempas pintu x kira masa walaupun aku tgh tdo..
mgkin itu manifestasi ketikapuasan hati dia kot..
sampai aku demam n jd mcm zombie pun dia keraskan ati..still buat mcm2..
langgar aku, da biasa..
bising..rilek lg...
ejek aku solat..itu da lebih..
maka salah ke kalo aku mengamuk?
i accepted the fact tht things are not going to work again between us
but still, x leh ke dia just leave me alone?
aku x kaco hidup dia, jangan la kaco hidup aku...
n setelah dikaji selidik..sebab musabab krisis ni(aku wat soal siasat 4 ari lepas) :-
1) bagi dia aku jd hipokrit lepas bertunang ( x phm definisi hipokrit bg dia)
2) aku asyik melayan jantan??!! (hello..itu bkn jantan..itu tunang aku, merangkap bakal laki aku!!)
3) dia just menyampah tgk aku..(as simple as that?dah 2 taun lebih tgok aku ok je pun..)

aku betul2 x phmla..
after all that i have done, after all that we`ve been thru..
x sangka sume benda ni nak jadi..
aku betul2 x phm pemikiran pompuan...(and tht makes me a??!!) T..T"

p/s:- apa definisi hipokrit bg korang?

Friday, August 21, 2009

puasa

esok da start pose
n secara automatiknya aku terasa sedey..
nak balik umah!!!!
still x blh pk nk sahur apa esok..
megi? no choice...duh..T__T"

Thursday, August 20, 2009

mengintai dari celah kamar

ini adalah cerita sadis aku yang mmg bengap nak mampos pasal lagu2 melayu zaman2 90-an dlu...
agak2 dalam pukul 2 30 td..dalam kelas..sambil kunyah chipsmore..
(bayangkan pipi aku tgh kembung sbb sumbat chipsmore byk2)

mimi:- anis, nant tolong aku cari lagu exist..
aku:- bukan ko da ada ke?
mimi:-lagu ni aku x de..
aku:-hmm (x leh ckap x nk sbb mulut tgh penuh)
mimi:- lagu masih terserlah ayumu..(aku rs tula yang dia sebut)
mimi nyanyi lagu tu sikit..aku tgk sambil squirming mcm ulat bulu..goli tengkok eden..
mimi:- eleh..x layan konon..geli konon..
aku:- sapa kata aku x layan? aku ske gak lagu exist..
mimi:-kasi 1 tajuk lagu exist yg ko tau
aku:- err...lagu..mengintai dari celah kamar..
mimi:- mengintai apa?
aku:- mengintai dari celah kamar..( muka kontrol konfiden)
mimi:- terukla ko anis..ko memang ada pengalaman mengintai orang ke? (mimi senyum2)
aku:- tajuk lagu tu la..( msih x faham--muka konfiden)
mimi:- tajuk lagu tu mengintai dari tirai kamar la ngok!!muka konfiden x tahan!!hahaha!!
aku:-ek? bukan celah?(still konfiden berharap aku mmg betui)
mimi:- celah tu celah ape? ha? ha? ha? celah @#*% ko? hahahaha~~~

aku terus wat muka seposen sambil menarik chipsmore aku jauh2..x nak kasi mimi..mimi da guling2 gelakkan aku..chait! mana aku tau..tu je lagu exist yang ada dalam laptop aku..hehe

p/s:- muke konfiden tu penting bila tgh cover malu

Tuesday, August 18, 2009

x de keje

masa kuarantin, sumer org busan..
Lecturer pon x nak masuk (mybe sbb takot kna jangkit..)
maka..inilah keje aku...

muka tensen aku yg bosan tahap dewa


apehal ko? aku nak ngajor nie..



cara-cara melakukan dressing dengan betui-->pelatih jururawat yg berdedikasi..ececeh!

selama dekat 3 taun ni x penah pon aku teringin nak begambo kat sini..uhuk!


apa motif aku? nak tolak batu tu sampai terbalik??!!

x senonoh

aku belek camera td.. n terjumpa satu gamba ni...
mcm gamba candid la jugak, sbb aku x ingat amek gamba nih baru je tangkap...2 3 ari lpas kot.. comei..
tapi bila diamati timingnyer, x senonoh btoi! shengalla sapa yang snap gambo ni....kuikui..

aku baru lepas kuar tandas...
motif gamba--> saya berjaya melepasi fasa constipation dgn jayanya...huahaha
lokasi-->tandas asrama
da x de keje betulla kekawan aku nih..sanggup tggu aku dpan toilet..

*p/s:- apa motif pakai mask masuk tandas?? wuahahahahahaha!!!

Anhedonia State

aku amatlah emo ari ni...
tetiba je tenggelam dalam dunia sendiri..melayang jer...
expression to others- nil..
aku cuma boleh concerntrate dlm conversation selama 2 minit patu aku lebur entah ke mana..
mgkinkah ini disebabkan oleh kebosanan yang melampau?
bilala sumer ni nak berakhir( aku tgh ckp pasal kuarantin)...hukhuk
im sinking into depression each and every minute im here..
bila nak start keje balik?
aku sanggup berlari dari ujung wad ke ujung yg satu lgi sampai putus nafas daripada melayan hidup yang boring camni...huhuhu..T__T
aku lagi sanggup kena cubit dengan clinical instructor aku..
sumpah aku xkan melawan..
just please let me go back to work ( aku da bunyik mcm org yang desperate sgt)
haihh...get a grip anis!! (bayangkan aku tengah tampor diri sendiri)

p/s:-patut ke aku amek ubat anti-psychotic?

Monday, August 17, 2009

Haru

sekarang ni aku keje kat wad surgikal lelaki..tengahari td masa tengah tggu time nk balik, adala sorang brader ni tanya aku..
brader:- da lama ke study ni?
aku:- lama la gak..da 2 taun stengah
brader:-ooo..abis study ni keje ape?
aku:- ha?
PERHATIAN:- hel...lo!! aku pakai uniform nurse, konpom la keje nurse, xkan kuar jd askar kot!! haru..haruu...


p/s:- entry ni aku tulis da lama tp lupa nak post...heheh

DEMAM




demam..
amatlah x best terutama bila anda sedang menghitung hari utk exam, n anda sedang exited gila nak pegi class cpr..
and thats wat happen to me..
da la masa aku demam tu aku tgh prepare utk exam..huhuh
ngan wabak H1N1 lagi..
bila aku demam n batuk2, mula la sumer org pndng aku slack je..
nasib baik aku BUKAN mgsa H1N1 durjana tuh..huhuh
sepanjang masa demam, TUHAN je yang tau betapa seksanya aku...
kat luar tu siang ke malam pun aku x tau..
kepala asyik ingat nak tdo jer..
nasib baikla sebelum dmam aku getting worse aku sempat menapak pegi A&E..
dapatla bekalan ubatan..(yang aku rs lebih pd nak membunuh aku sbnrnya..T_T" )
nak harap aku pegi masa tengah demam tu?
kirim salam..aku rela mati kering kat dalam bilik tu..
anyway, thnx to my bestfriend, mimi..
diala yang sibuk mengadun aku..
makan, minum, mandi(erk..)..ubat..
sebab kalo ikut aku, x bgnla aku dari katil tu...heheh..u r the bestla mie!
sekarang aku da sihat..yeay!!
kembali kepada rutin harian..bringing headache to everyone..
hahahahaha!!!
sory for not being sick anymore!!
ahah!! lupa, exam pun da berlalu 3 ari lepas..heheh...(walaupun aku x tau apa yang aku jawab>>)

KUARANTIN

kena kuarantin amatlah x best..
mula terasa nak makan mcm2 yang ada dijual kat luar tuu
tiba2 teringat mee mamak yg panas..
hmm..segalanya diluar pagar sana..
and the grass looks greener on the other side..huhuh..
give me another week, and ill go crazy..
nak pegi keje!! whoaaaa!!!

Monday, August 3, 2009

dilema cuti~~

demam cuti bermula lagi..kehkeh..
kecoh sana sini (kat kolej aku jela) kata tiket utk negeri2 utara sudah licin dikebas junior...
dr mn angin kencang tu bertiup, aku pon x tau..
yang pasti angin yang bertiup kencang itu berjaya membuat aku meredah kepanasan pukul 4 ptg td lepas balik keje dengan badan yang penat giler semata-mata utk beli tiket..
khabar angin yang ternyata lebih kuat baunya dari bunyinya itu ternyata tidak benar sama sekali..huhu
tiket utk blik cuti sem banyak lagi..
kenyataan yg menyakitkan adalah mengenai tiket raya...
sudah licin..even 3 days before tarikh yg aku nk balik tu..
nasib baik tiket utk balik ke lumut ada..selamat aku..transit kejap kat rumah tunang dulu sebelum balik rumah..
aku x sanggup nak tunggu tiket bas tambahan keluar..huhu..lebih kepada takut x dapat balik raya sebenarnye..
taram jela mana yang dekat..yang aku tau pagi raya aku kena ada kat umah..hehe..

p/s:- cite pasai raya, pose ganti da abis?? erk...


nak balik cuti..wooohooo

Sunday, August 2, 2009

OT DAYS are over!!!

minggu lepas adalah last week kitaorang kat ot.. sedey nak tinggal tapi, ada gak rasa best.. coz kat ot mostly apa yang kitaorang buat just observe.. x praktikal langsung.. so, inilah dia keje kitaorg on the last day of ot.. huhu!! yeay!!!







tersilap tarikh..

aku ada masalah dalam mengingat nombor
sungguh!!
buktinya, nombor handphone sendiri pun ambil masa 3 bula untuk hafal..<--teruk betul!!
hari ni hari jadi insan penting dalam hidup aku..
jadi, dengan bahagianya aku pun teponla rumah..
bajet akulah anak yang paling comel dan baik..hehe..
perbualan di telefon dengan bapak aku..(aku panggil ayah aku, bapak..klasik,kan?)

aku=>assalamualaikum wak..kabare?
bapak=> waras..kenapa tepon? (chait!! potong stim btoi!)
aku=> x de pe...just nak ucap selamat hari jadi kat bapak..semoga panjang umur, murah rezeki, sihat selalu...
bapak=> terima kasih..nanti bapak cakap kat mak..
aku=> kenapa nak cakap kat mak pulak?
bapak=> sebab hari ni hari jadi mak..hari jadi bapak esok..ain lusa..angah tiap2 tahun tersilap tarikh..apesal?
aku=>erk..silap ek..
bapak=> yela..
aku=> x pe..same je..utk bapak in advance..karang angah wish kat mak ngan ain plak..ok apa, angah jd org first wish birthday kat bapak..hehe (jawapan cover malu)

bapak tak kata apa-apa, cuma ketawa 18 harkat..mesti dia pikir, teruk betul anak dia yang satu ni..x pe bapak..only the thoughts that counts, kan??heheh

kesimpulannya, aku mmg teruk..tarikh hari lahir mak ayah sendiri pun boleh mixup..huhu..sapa suruh tarikh lahir diorang dekat2? huhu..

cerita silap tarikh ini akan sekali lagi menjadi topik perbualan masa aku balik cuti nanti..huh!!malu eden...

p/s:- kena cepat2 tukar reminder birthday..kalo x taun depan mesti silap lagi..

TOMATO MAN

korang slalu tengok kartun@anime tak?
**aku adalah pengikut setia kartun@anime masa zaman muda2 dulu..(bajet skarang da tua)..hehe gaban, masked rider, sailormoon, dragon ball, doraemon, thundercat, spiderman, superman, power rangers, sume aku layan..termasukla satu anime old timer ni..TOMATO MAN..hehe..
aku x tau apa yang aku suke pasal tomato man ni..sebab dia cute and mcm bodoh2 sikit kot..hihi.. anyhow, tomatoman reminded me of my childhood, mcmmn aku struggle out of extra class semata-mata nak tengok tomato man ni..hehe..

motif entry ni adalah..nak cerita pasal sukaneka tahunan kolej aku yang baru je berlangsung semalam.. kitaorang sebagai super-senior are incharge for everything..
masa nak tentukan tema untuk rumah sukan, diorang sume tetapkan tema superhero..and somehow, aku terus came out with the idea of tomato man!!
ramai kekawan aku yang tak pernah tau pun pasal kewujudan tomatoman ni..pelik, kan?
korang x pernah tengok kartun ke masa korang budak2 dulu? atau aku yang terlebih tengok kartun?hehe..
so..cadangan aku diterima and aku pun bertungkus lumus menyiapkan maskot and menghias rumah..
letih gila...aku malas nak ceritalah..korang tengok sendirila maskot tomato man aku..(x ada rupa tomato man pun!!!)
soryla kepada pencipta tomatoman sebab aku dah ubah tomatoman ni ikut sesuka hati nurani aku jer..huhu..

'tomato man' versi aku yang terlantar sebelum dipakai..huhu


bajet comel ala-ala tomato man..huahua


me and my tomato man (gemuknye aku...)


house of tomatoes..pis...

>>untuk tidak menjadi bias, aku tunjuk jugakla, maskot dari rumah kuning ngan biru..rumah hijau x sempat..sebab maskot ninja turtle dia pemalu..asyik menyorok dalam cengkerang je..hehe


maskot faveret aku dari rumah kuning..ape yang penting..kerjasama!!
note:- itik tu adalah mingming dari wonderpet..


supersonic dari rumah biru..eleh..eleh..
~
~
~
>>setelah berhari-hari tdo x cukup..muka pun dah sembab semacam..inilh yang terjadi pada tomatoman aku..

adakah ini disebabkan oleh rasa frust sbb kalah??huhuhu..
selamat tinggal tomatoman ku...

*
*
*
p/s:- all play and no work makes anis a tomatoman!!!huhu