Thursday, November 19, 2009

DAMN TIRED!!!

induction..ooo induction...
aku baru je berniat nak amek post berpoya-poya sepenuh masa time induction..

tak sangka plak budak-budak group aku still ingat yang aku ni penghuluwati group..
huhuh..T__T

tensen seh..ingat da nak abis semester blh resign..chaitt poodaah!! (padahal selama ni aku pntau je presiden setiap sem..x de keje pon..)
even just 2 minggu je induction nih tapi aku da rasa mcm 2 taun..seyes!! betoi x tipuu..
dalam masa 2 minggu ni kena wat proposal lawatan ngan dinner..mau x cuak aku..
dala dapat fasilitator yang macam diktator...
arahan berubah macam masa mkn ubat..new command, QID..ok?


tapi..hakikatnya..x baik merungut bila diberi amanah wahai cik anis..
peringatan untuk diri sendiri tuh..

makanya..aku merelakan hati aku untuk menyempurnakan tggungjawab ini sebaiknya walaupun aku dimaki 10 kali sehari oleh fasilitator aku sebab slalu meyarankan cadangan-cadangan bernas seperti nak balik awal and nak kenselkan aerobik..huahahaha..i sooo x ske aerobik tau..chicken dance i like la..hehehe..


kesimpulannya, balik cuti nantla aku upload gamba spnjang induksi ni ye..
nak cite pasal pekeliling bab A ke bab C ke..nanti korang bakor blog ni plak..
heheh..


seyes, aku penat...sangattttttt.... -__-"

Thursday, November 12, 2009

SIBUK

sibuk adalah sekadar alasan untuk tangguh byk kerja..

induksi adalah kesibukan yg dicipta untuk aku lupa kejap pasal hantaran x beli lagi..borang x isi lagi..bunga telur x siap lagi..buku cross x update lagi..baju x basuh lagi..kiki x mkn lg..akuarium x basuh lagi...bla..bla..bla..

tula..

aku mmg pndai cari alasan..

aku mmg sibuk la..

nak wat camne..

sibuk2...

jom sama2 menyibuk.. =P

esok pagi nk bgn pkul 5.30 pgi..ada aerobik pkul 6.30...sugguh sihat hidupku ketika induksi..hahaha..it is so not me...T__T

tapi betui kan aku cakap...aku sibuk........ haihhh -___-"

Wednesday, November 11, 2009

DAH MIMPI??

AMARAN:- SILA JANGAN BACA ENTRY INI KALO ANDA BELOM MIMPI.. =P


cite ni disampaikan oleh sorang member aku masa kitaorg tgh melepak kat bilik treatment tghari td..


ada skali ni..aku naik bas..sebelah aku adala mamat nih..
sebelah dia ada sorang pakcik nih..


pak cik tu mcm kepoh sket..
tiba2 masa tgh senyap sunyi dalam bas, pak cik tu tnya mamat nih..


sila paham ye..lokasi adalah di klate.. =)


pak cik -->Awe wei..mu dah mimpi ke dok lagi?
mamat-->mimpi? dah...
pak cik--> mu mimpi gapo?
mamat-->mimpi jd utraman, mimpi buleh terbang..mimpi..
pak cik--> buke mimpi tulah ngeng!! (ni aku tmbh sendri)
mamat--> dah tu?
pakcik--> mimpi #$@#& la..
mamat-->.......


perhatian!! satu bas sedang mengikuti perbualan mereka..
mamat tu last2 pura2 tdo smbil dlm ati menyumpah seranah pak cik tu..hehe


apa motif anda, wahai pakcik?


p/s:- kalo korang, korang nk jawab tak soklan pakcik tuh? rasa2 jwpn soklan tu ada dlm skema ke??

BILA LAGI?

bila lagi aku nk smbung tulih pasal cuti ari tu?

bila tenet da ok?
bila aku da abis induksi?
bila aku balik kg?? =)
entahlaa..

agaknya bila da x de benda nak buat kot...
hehehe

alasan...alasan....=P

p/s;- nk upload gmba yg lmbt mcm tenuk amatla memboringkan...

BILA LAGI?

Saturday, November 7, 2009

KURANG AJAU KAMU!!

wah..sungguh beremosi tajuk di atas..
tapi mmg aku emo pon..
penat seh keje ari ni sbb tak ada junior and staff nurse buat ala-ala kitorang yang post management and bakal keluar esok lusa ni je yang ada keje kat ward tuh..( tak baik merungut..keje kena ikhlas.. =) )
badan letih..perut lapar..
balik keje lepas solat sume aku boleh plak tertido sambil bg mkn kiki..
bgn je dr tdo da pukul 5 30..perut da lapar gla..
kuar ngan mimi nak beli mee mamak..skali mamak x bukak..
singgah mini-mart, beli roti ngan pepsi..
and sekali masa tgh bayar tu tetiba adala sorang mamat nih masuk dalam mart tuh..


tiba-tiba.......(part emonya di sini ya adik2..intro pnjg nk mampuss)


aku terasa ada tangan paut pinggang aku..
kebetulan masa tu mamat tu lalu belakang aku yang berdiri depan kaunter ni..
aku terkeras terus kat situ..
toleh pndang mimi yang dekat sebelah, mana tau mimi yang paut pinggang aku td..
kalo blh x nakla buruk sangka pada orang,kan..apatah lagi orang yang aku x kenal..
tapi mimi buat muka blur je tgk aku..
aku pandang mamat tu balik..
tahap kemarahan da mcm gunung berapi.
.
aku tanya mimi "ko ada pegang aku ke tadi?"

mimi mmg blur je tgk aku yang dah semacam ni.. "tak de pun.."

lipat maut aku pandang mamat tu balik..
dia tgh menapak mendekati aku dengan senyuman keji macam boya kg serindit 3 serangkai..
baru je mamat tu nak bukak mulut tgur aku aku da sound

"AWAK SENTUH SY KE TD?" 
nada suara dah naik 1 oktaf...tangan dah menggigil..naya je kang anak teruna orang makan penampar aku..
"EH..X..X DE.." glabah bewak, ko!!

x payah nak tpula encik boya..muka awak tu dahla glabah macam cipan kena siram cuka..dalam mini mart ni ada awk je selain kami..takkan gula2 kat rak tu yg pgg pinggang sy??

mest dia x bajet langsung aku nak sergah dia macam tu..
sebelum kaki tangan aku naik kat mamat tu, aku blah..malas nak layan mangkuk ayan x cukup sifat mahmudah tu.. eee!!!

nak je aku karate mamat tuh sampai terbelah 8..
apa kes nak mengayat anak dara orang macam tu?
trend baru ke?
jangan ingat sume awek semudah2nya blh awk pegang, sentuh sana sini..


aku mnjaga aurat untuk diri aku..
untuk elak seksa di sana nant..

aku menjaga kehormatan untuk diri aku, keluarga aku, suami aku nanti..
aku menjaga maruah yang bukan saja milik aku, tapi milik seluruh keturunan aku..

tapi dengan tangan kotor mamat boya spesis tembaga celup tu, aku rasa tak selamat di tempat yang sepatutnya aku rasa selamat
aku bukannya duduk luar negara yang penuh dengan manusia kafir yang tak tahu hukum..
aku tinggal di kalangan saudara islamku
yang sepatutnya menjaga maruah sesama islam..

sukakah anda kalo isteri anda, ibu anda, adik atau kakak anda disentuh sesuka hati oleh lelaki yang entah sesapa?

sesetengah perempuan mmg mudah untuk disentuh

tapi 
itu perempuan ye..bukan muslimah..
mu pahe ke dok ni??


p/s:-arrgghh!!! aku geram!!!
p/s/s:- aku bukan nak bajet baik, tapi di celah2 kekurangan yang ada pd diri aku ni, itulah benda yang paling aku jg..salah ke kalo nak emo sket?slh ke??


Friday, November 6, 2009

JOM JALAN part 2

lepas pusing-pusing kat pangkalan kubor tu and lepas makan kat kedai yang memang sheedap gla, kitorg pusing pekan KB la plak..
plan asalye nak lepak kat pantai tapi sbb hujan yang tak berenti-renti..plan B yang tak tau dok celah mana dirancang..
tapi gila mmg tak tau nak g mana..mati kutu sbb hujan..hujan dahla kejap lebat kejap gerimis..sheesh..

so..aku dengan bijak and brilliantnye mencadangkan kitorg pegi jalan2 kat muzium ala-ala lawatan zaman sekolah dolu2..
hehe..kurang2 kalo orang tanya kat mana muzium ke..tempat bersejarah ke kat klntn ni idakle malu sgt, iye dak?
da 3 tahun baru nak jejak muzium bagai..lawak gila babas!! watevala..jom jalan!!



LAWATAN MUZIUM ISTANA




bayangkanla kitorg pnye kancil da bertukar dr kaler kunen jd normal, ok?



istana jahar..
location: kat area muzium perang

masuk je nmpk benda ni..
setting kat dalam muzium ni diorg buat macam peringkat hidup kerabat raja kelantan..
starting dari perkahwinan diraja..macam gamba kat atas ni, baju tu sume digunakan masa perkahwinan putera mahkota kelantan skrg ni..so chantek i tell u..bling2 gtu..haha =)
 
sugguh aku x kisah kalo dapat hantaran macam ni..hehe..hint tu ye mr.right!!

 

dekat bilik puri pertunangan

 

ni la bnda kat dlm bilik tuh

 

bilik ehem2..hehehe..bilik mlm pertama pon ada??=P

 

khusyuk betoi..teringin nk jd kerabat yg merabat ke mi?

 

majlis lenggang perut..(mmg detail habis hdup anak raja nih)


 

ini selipar jamban diraja ye adik2..hehe..untuk istiadat bersiram..

 

aku mmg fanatik ngan benda yg berukir nih..
sungguh aku x ksh kalo umah aku tingkap cmnih..=)

 

aku dan kayu kayan yang chantek x hingat

 

tangga pusing-pusing yang comel...

 

gmba faveret aku..ada essence menyayat ati gtu..haha =)

 

anjung istana..heaven ukiran2 itu..=)



sungguh aku x kisah kalo rumah aku cmni..hehe=)

 
cherminzzz~~setting ala-ala spa kat bali gtu..=P


 

dekat sampan diraja



 

seriously aku rs nak smack je mamat yg dok sengih2 tgk ktorg dgn pndayung tuh.. 

pastu kitorg kuarla dr istana jahar tuh..
 *
**
***



singgah kejap dekat tambatan diraja..

air sungai kelantan kat belakang tu mmg dah sebak gla..hujan masih lagi turun so kitaorg x blh singgah lama kat sini..
 

bersambung lagik ye adik2....


p/s: slow gla babas tenet ari ni..naik berjanggut aku tunggu nak upload gmba..tensen gue!!
p/s/s: apsal la jd cenggini gmba aku??haishh..



JOM JALAN part 1

hari first cuti..aku and my adik ipar kuar pegi pangkalan kubor..pegi beli barang2 kawin..segala bunga telur n cadar..actually ari tu da beli sket, ni pegi beli lagi sebab macam x cukup je..(alasan, sedangkan mmg awk suke g shopping, kan?kan? hehe)
so..let the photo say it all, kay?


JOM JALAN PART 1



 
getting ready to go~~ masa tu hujan tengah lebat..
brader keta sewa x smpai lagi..

 

comei..anak sapa la ni..hehe..abang dia lagi comei, i tell u..hahaha~~



 

keta sewa kitorang..kunen gila babas!! guling2 aku gelak masa tgk keta ni..jatuh reputasi hambe pakai keta kunen~~huahaaa


 

mimi memandu dengan berhemah macamla aku yang kat sebelah ni pegawai JPJ.. =P



 

hujan sepanjang jalan..x besh betoi..



 

sampai kat pangkalan kubor pun hujan lagi...huuu
one more thng, ms ktorg sampai tu, banyak kedai x bukak lagi..mayb sbb hari tu bukan hari cuti kot..dala hujan..susah nak jalan.. =(



 


pos polis/kastam kat jalan nak balik..
gamba ms shopping tarak sebab kalut nak pegang payung lagi..huhu

 

ni gamba entrance watt siam..bukan kilowatt ye..
kitaorg penah buat posting komuniti kat sini, dalam sebulan lebih gtula, so da biasa dgn kwsan ni..mmg byk watt siam..kalo x biasa mmg seram..sebab aura watt ni semacam siot...
 

ada dua actually patung budhha besar ni..
yang ni yang paling obvious sebab dia duduk..yang satu lagi tu tgh baring..tapi mmg freakin` seramla aura dia..
kelantan, serambi mekah but still ada benda camni, yang mmg besar..macam x masuk je, kan?
tapi kat pangkalan kubo ni, msyrakat bangsa siam mmg ramai, so no wonder la bnda ni still ada, kan?


bersambung~~






TEKA TEKUK~~



agak2 korangla..apa yang kiki tengah buat??

A) tengah test, kura-kura blh terbang x?
B) berlatih kuak kupu-kupu utk sukan SEA
C) tunjuk cara-cara yoga yang betui
D) menguji keseimbangan badan

ENTRY POST-EXAM ~~

da abis exam..yeay~~~~!!!
exam final yang memang walala babe!!
alhamdulillah atas doa sumer, aku and kekawan berjaya mengharungi exam ni dengan jayanya tanpa ada yang mati shahid atau putus tangan masa tengah jawab multiple essay question yang soalan major ada 4 ngan 4 lagi anak bernak di bawahnya..hahah~~
yang paling best and yang paling buat aku nak meloncat masa dalam dewan ari tu, sume soklan yang aku spot kuar!!
hahaha~~ tapi aku tak mau over confident, kay?
soalan mayb aku tau..jawapannye yang aku tak tau betui ke x..hehe..

wateva la kan, yang penting, lepas exam kitaorg dapat cuti tiga ari..(the real gd news is..aku sesorg dalam bilik coz miss rumate balik kg!!)
hehe..
ari pertama aku and adik iparku berjalan..
ari kedua berjalan lg..
malam buat marathon movie..
ari ni je aku stay berbungkus dalam bilik..rehat..
esok da start keje balik..
ari ahad cuti lagi..p.h sebab klntn dapat msk final piala malaysia..(so not munasabah punyer cuti)

ari ni baru dapat update blog
ari ni baru on fb..
ari ni miss rumate balik..(duh...-___-" )
so not kewl bila dia da blik..rasa macam masuk zaman pemerintahan jepon balik..kuakakaka~~
ari ni jgk nak abiskan baca TUNAS~hlovate..i baru beli semalam, u!! ngeh,ngeh...

x pe, lepas ni i ramble lg pasal cuti 3 ari ni ek..
so many gamba nak upload ni...ngaaa~~

p/s: hujan masih lebat di luar..agak-agak kalo k.b banjir, aku keje x esok? hahaha~~

Sunday, November 1, 2009

NERVOUS SYSTEM -__-"

tajuk entry di atas tak de kena mengena langsung ngan repekan saya..
hehe
dalam hidup saya selama 22 tahun 25 hari nih, seingat-ingat sayala, saya pernah nervous hanya 3 kali je dalam idup ni..
kira tu tak termasukla yang masa berada dalam alam bawah sedar atau masa hilang ingatan..

situasi nervous yang pertama adalah masa amek ujian darah untuk kesan hepatitis B masa mula-mula masuk nursing..
mau tak nervous..saya dah tinggalkan segala-gala dalam genggaman saya masa tu untuk kejar cita-cita yang satu ni..buatnye masa tu blood test positif, mau meroyan aku lima enam tahun..hehe..tapi alhamdulillah..semuanya selamat..



nervous system kedua adalah masa menerima rombongan meminang bakal husband i tu..hehe (ayat tak blh blah..)
yela..saya tak pernah kenal tunang saya tu, mau tak kecut segala organ dalaman..rasanya kalo nak buat jeruk masa tu memang dah layak sangatla..tapi alhamdulillah..sumernya berjalan lancar..


nervous system ketiga..yang bakal dilalui esok dan lusa..
exam final saya..yang bakal menentukan bahawa saya ni boleh bergelar jururawat atau tak..
impian dan hidup saya is at stake tomorrow, okeh?( ingat main2 ke?)

saya da study, da merepek, and da pun hampir-hampir gila..
so saya tawakal jela esok..
doakan yang terbaik untuk saya dan kawan-kawan ye..
misi 3 tahun kami hampir berjaya..
just another step closer..
chaiyok!!


group 1/2007..kami sedia membantu..hehe =)




p/s:- entry skema yang memang skema rama tahap rama-rama terbang tinggi..