Wednesday, July 6, 2011

PERLU KE?

assalamualaikum~~


dua tiga hari nih pergi kerja je muka mesti merah-merah kena usik..
hari-hari hadap orang cakap stok-stok 18sx dengan aku..
diorang tak tau ke otak aku ni suci murni lagi bersih kerana menjalani penintratan 2 kali macam minyak seri murni?
last-last aku terpikir..

perlu ke aku diusik-usik macam orang yang baru nak kawin padahal aku dah kertu (sedaq pun) dan telah pun beranak pinak??

perlu ke korang suggest kat aku tempat honeymoon?(motip??)

perlu ke korang bayangkan kenapa aku amek cuti panjang hujung bulan ni?

perlu ke?

perlu ke?

korang sedar tak bulan depan dah bulan ramadhan?? honeymoon kejadahnye bulan-bulan pose nih? dah..dah..tak payah nak bayang bukan-bukan, aku ambik cuti panjang sebab nak concerntrate pose je awal ramadhan nanti..bole gitu? layan jela alasan tak berapa nak bernas tu.. =__="

nyesal request cuti awal-awal untuk passing out inche hubby 30hb julai ni..
udah aku jadi bahan kat wad..
cheq maluuu~~~auuwww~~

Tuesday, July 5, 2011

ANAK MANJA IBU

assalamualaikum~~

hannani sekarang ni bukan main manja lagi..
agaknya dia tau kot ayah dia dah nak balik..
lepas ni kena kongsi ibu dengan ayah..hehehe..

pantang ada masa terluang aku golek sebelah dia, dia pon datang menggesel-gesel..da macam kucing dik oi..
memanjat badan aku adalah hobi ye..
lepas panjat haruslah muka ibu ditepuk-tepuk, kan?


pantang ada benda  semua nak masuk mulut..

keletah pun bukan main lagi..
ada je perangai dia yang buat aku geram..
baru-baru nih dia susah nak tido malam..
seronok main tengah-tengah malam sampai mata dah separuh terbukak pon nak jugak main..
ada sekali tu, tengah main boleh tertido..
lepas tu tersentak jaga, terus je kelam kabut sambung main..adei...drama betui ini budak..
cakap pasai drama, budak kenit nih kalau menangis..mak ai...meleleh leleh air mata macam sedih sangat..
siap cebik-cebik, tarik muka bagai...
tapi boleh kejap pause nangis kalau ada iklan boboboi..oke gitu?

si toncet bertuah..

si kenit ni pon dah makin kuat makan..
bubur nasik tu faveretlah kalau aku taruk carrot banyak-banyak..
kejap je licin..
susu pon laju..
air masak je yang tak mau..pastu bila nak berry sampai merah-merah muka..haihh.. =__="

sekejap je dah besar anak dara aku nih..macam baru semalam je beranakkan dia..heheh..

hari pertama anak dara dilahirkan



anak dara umur 6 bulan





and....













muka penyek baru bangun tido umur 7 bulan..
anak dara ibu sayang...sayang ucuk-ucuk ibu nih...=)

Tuesday, June 21, 2011

MEMORI BONGOK AND BUDUS ITU

assalamualaikum....
memori paling bongok aku rasa dalam hidup aku ni adalah masa last sem aku kat kubang kerian..

kalo korang penah baca entry aku bertag roomate, mesti korang tau nape..hehe.. klik sini untuk rewind memori bongok itu
oke..
ari  ni aku teringat balik sama itu cik roomate..huh..tau nape?
sebab ada sorang patient aku nih..
mental orangnya...
asikla cabut sume jarum-jarum kat badan dia, refuse all treatment, and betul-betul buat kitorang misi-misi ni hilang sabar sesangat...
bila kitaorang marah, dia jawab..
bila dah tak reti nak menjawab, dia akan jerit " diamla!!u diam!!diam!!!"
ohh..sungguh cliche ayat itu..

cik roomate amat suke akan perkataan diam itu bila dah tak terlawan nak berbalas pantun round keberapa ntah tak kira plak..

secara jujurnya,
selama kami bermasam muka, tak pernah sehari pun aku tak terfikir, kenapa kami bergaduh sebenarnya?
apa yang terjadi sebenarnya antara kami?
sampai sekarang aku tak pernah ada jawapan itu..
yang aku pasti, setiap kali bertikam lidah, isu aku nak kawin masa tu mesti naik..
contoh ayat dia nak gaduh dengan aku:

"macam ni ke gaya nak jadi bini orang?"
"tak abis-abis melayan jantan je keje"
"perangai ntah apa-apa, berangan nak kawen"

ayat paling top haruslah ayat paling atas tu...
kenapa? itu harus tanya dia sendiri lah..
aku sendiri tak faham..
masa tu dia seolah-olah tak dapat terima kenyataan aku nak kawin..

dan, secara jujurnya jugak,
aku mengaku, sepanjang berkawan dengan dia, dia kawan yang baik..
kitaorang berkawan baik, rapat sangat-sangat selama hampir 2 tahun stengah..
menjalani hidup kat kolej tu sama-sama..
harung susah senang, up and down sama-sama..
but then again,
even kawan yang baik pun mesti ada flaw jugak,kan?

bongok tak bongok, budus tak budus pon..
dia la manusia biasa yang bisa buat aku marah sampai tahap membelasah..
dia la manusia biasa yang buat aku tak takut tido tak tutup pintu sampai pagi..
dia la manusia biasa yang sampai sekarang tak tau aku yang buat lampu bilik terpadam sendiri tiap kali dia hempas pintu almari dia..haha..sampai dia ingat bilik tu berhantu..di bulan ramadan..
dan, dia jugakla manusia biasa yang suke kunci pintu waktu aku dalam bilik konon-konon dia nak hint yang dia tak nampak ada manusia laen dalam bilik tu and end up dia terpaksa menumpang bilik orang laen berjam-jam sambil berkemban sebab aku pon terlupa ada manusia laen yang duduk dalam bilik tu pegi mandi tak bawak kunci..kihkihkih..

ohhh jaman jahiliah itu..
bila aku da macam feeling-feeling makcik-makcik sebab dah ada anak ni,
terasa betapa buduhnya jaman itu..
bongok dan buduh tapi priceless...boleh buat bahan gelak time-time sedey..kikikikiki...

Sunday, June 5, 2011

FIRST TIME

assalamualaikum~

hari ni first time bawak kereta en.hubby pergi uptown di ipoh..
pergi the store je sebab itu jalan yang aku paling expert sekali..hehe..
nasib baik tak de banyak sangat kereta tadi..lega-lega..phew..
sebenarnya aku just nak pergi survey jalan nak pergi klinik hannani esok..
nak dara tu ada temujanji esok, untuk cucuk imunisasi umur 6 bulan dia..

first time keluar dari rumah tadi..berebar-debar..
nasib baik dah test-test bawak keliling taman perumahan ni dulu..
pergi isi minyak, pam angin tayar..
masa isi minyak giler lawak..senget je aku park kereta sampai orang sebelah tertoleh-toleh..
oke..aku tak tampal sticker P lagi kat keta tu..so?
aku dah ada lesen CDL oke? tak payah P lagi dah..theehehe..
tapi sebenarnya ak cari jugak sticker P tu..sebab aku takut..

jalan je keluar dari rumah perasan tak pakai tali pinggang..
cesss~~try bawak sebelah tangan sebe;ah lagi pakai seatbelt..
haahhh!!melelong kau!
nasib tak ada kereta kat belakang..kalau tak mesti dia ingat cina mabuk mana bawak kereta tengah-tengah hari buta... ="[
part paling takut masa dekat roundbout..
seram sejuk tangan..jeling je hannani kat sebelah..
cess dia boleh bantai tido je..sabar jela..asal naek keta je tido..tak harap nak buat peneman betol.. T__T

at last, dah penat berpeluh dalam kereta, sampai lah tempat yang dituju..
parking pulak menjadi masalah sebab aku langsung tak reti nak perking..
sekali lagi nasib baik..
perking banyak kosong..yippeee!!
kalo aku nak pusing ke nak wat parking melintang 3 kotak ke..tak de sapa nak marah, tak de keta laen jadi mangsa..hehe
tapi tak..
aku berjaya buat parking dengan cemerlangnya..hehe..
tapi sengetlah sket..hehe..

and journey balik alhamdulillah..lancar je..
lega-lega..

tapi..

bila sampai rumah..

tengok kereta..saya jadi malu sangat...

kereta comot dengan tahi burung dengan debu.. =_=''

pehhh..pompan bawak kereta selekeh and comot..

oke..cuti ni bawak kereta p carwash~~

WAJIB!!

hehehehehehe~~~~

Tuesday, May 31, 2011

ERRR~~

assalamualaikum..

keadaan rumah aku sekarang ni seriously bersepahtungganglanggangcomotsememehntahapa-apamacamtongkangpecahtakdetempatnakecahkatumahakujugakdianaksepahpecahbagai

agaknya kalo mak datang buat spotcheck mau aku kena tazkirah setahun tak abis..
patu cerita rumah aku bersepah jadi cerita legasi mau tiga empat tahun..

abis..dah tau umah bersepah pegilah kemas, yang sibuk berblog bagai ni pehal ko?

:malas:
:penat:

boleh tak nak beli hanger and sangkut je semua baju dalam almari sebab malas sangat nak lipat?
boleh tak sapu je umah tak payah mop selagi tak melekit kaki pijak?

rasa-rasa nilah akibat tak cukup tido + kerja 8 hari straight + off day baru nak buat semua + off day sehari je
lagi-lagi hannani sekarang bukan main banyak songehnya..
asal ibu dia pegang penyapu, pegang kain nak lipat, pegang senduk nak masak, dia mula la melalak..
bila ibu dia melepap tak buat apa-apa elok je dia main sorang-sorang..
haishh~~

banyak betoi alasan ko anis~~
dah tak de maknanye penat-penat tuh..orang laen pon kerja jugak...
sebenarnya ko malas, kan?
abis cerita

ok bye, nak amek penyapu sapu umah SEKARANG

TAHAN JELA~~

assalamualaikum..
saya amek test jpj ari ni.
kisah geli hari ni ;


tester : da biasa bawak kereta ke ni?
saya : tak..bawak masa training je la
tester : ni bawak laju macam nak cepat abis je..takut ke?
saya : tipulah kalau tak takut encik.. 


-berhenti kat trafik light-

tester : tak payah takut..abang tak makan orang..rilek je..
saya : ...........(dalam ati- erk...abang????) jeling-jeling tengok tester kat sebelah x de rupa abang pon..
tester : karang makan tengah hari kat mana?
saya : err..puasa encik..
-traffic light tak hijau-hijau-
tester : ye ke?
saya : ye..puasa ganti tak abis lagi..(jeling lagi..tahan muka stern..tahan muntah..tahan geli geleman)
tester : hmm..bukak puasa? 
saya : err.. ...........lampu isyarat ni tak hijau pun cik..yang tu dah 3 kali hijau..saya jalan ye, lampu rosak ni..
tester : ye..ye..jalan..jalan..




senyap                                   
-
-
sunyi
-
-
ngeng~ngeng~
-
-
krit~krit~
-
-
bunyi nyamuk~
-
-
sampai balik pusat memandu...
tarik nafas panjang..toleh, senyum kat tester tu..dia senyum balik..

tester : so macam mana?
saya : macam mana apa?
tester : bukak puasa dengan saya? meh no tepon awak, nanti petang saya jemput..
saya : boleh bawak suami sekali ke?
tester : .............................................kelip-kelip....................................
saya : terima kasih cik..

keluar, tengok kertas ujian..lulus..19/20..
hahah~~
rahsia kejayaan = tahan je kalo tester menggatal..berlagak muda-mudi walaupun dah beranak satu...kikiki

Friday, May 27, 2011

RATU AYAQ MATA

assalamualaikum..
ya
aku sekarang dah dinobat jadi ratu ayaq mata..
ya
aku sekarang cengeng..
ya
aku sekarang sikit-sikit touching..\
ya
aku sekarang emo..

aku dah tak kuat macam dulu
aku bukan lagi stonecold..
bukan lagi lone ranger..
bukan lagi hati kering..

at last, aku akur pada kata-kata no women no cry..
chait~~tak seswai oke!!!