Wednesday, August 26, 2009

TINGKAT 6

pada satu tengahari yg suhunya suam-suam kuku,
aku yg tgh keje kat tingkat 5 kena turun amek blood kat blood bank di ground floor
dr tingkat 5 aku turun naik lif..(mati kering tgh jln kalo pakai tangga walaupun sbnrnya menggunakan tangga bgs utk jntg..-->menjalankan tggjwb nurse, bg nasihat kshtn)

ting! pintu lif terbukak di tingkat 4..
masuk la sorang mamat ni bawak sorang org tua naik wheelchair..
aku pun tanya..
tingkat bape pak cik?
bawah
mamat tu jawab..
so kitaorg pun meneruskan perjalanan ke bawah..(ayat mcm ground floor tu jauh berbatu)
sampai je kat tingkat 3 pakcik tu bersuara
tingkat 3..( sebijik macam dlm cite antu..)
aku pandang pakcik tu..
oo..dia baca nombor kat lif tu..bagus pakcik ni..nampak lg walaupun da tua n x pakai spek..hehe
seterusnya..pakcik tu terus membaca..
tingkat 2..
tingkat 1..

bila sampai kat ground floor pakcik tu diam..
aku tahan pntu lif so tht mamat tu sng nk tolak atok dia kuar..
tiba-tiba..
"bakpo yg g naik tingkat 6 ni? ghoyak td nak kelik.." pak cik tu sound mamat tu
"nak kelik la ni..ni tingkat g..bukan 6.." mamat tu tersenyum kambing..

aku tahan gelak..
patutla pakcik tu diam masa sampai bawah..
mesti dia terpikir..cepat betul, dr tingkat 1 boleh lompat trus naiktingkat 6..hehe
aku tarik balik pujian untuk pakcik tu.. ="P

1 comment:

  1. pakcik tu ada lagi dalam lif ari ni..tapi dia da x mengira da..heheh

    ReplyDelete