Wednesday, September 23, 2009

CITE PASAL RAYA

ASSALAMUALAIKUM & EID MUBARAK..

hehe..da bape ari x update blog yang da dekat nak bersawang nih..
ni sumer gara-gara x sempat and tak menyempat2 sibuk bebeno time raya nih..
yela..anak pompuan sulong la katekan..
cite sedih raya taun ni..
aku dapat sekeping je kad raya..haha..
tu pun dari buah ati pengarang jantung hambe..kalo x, hampess mesti x de..hehehe
mekasih ye bucuk ku..

comei x kad tunggal yg aku dapat taun ni?

tema taun ni utk family aku adalah biru..
macam biasa, tema kaler ni aku yang slalu memaksa ahli-ahli family aku utk terima dengan hati separuh rela..hahaha

korang nampak birula~~



mak ngan bapak tnpa segan silu menunjukkan aksi romantik depan budak2 bawah umo


along yang giler glamer di pagi raya

raya kali ni mengundang sket rasa syahdu serta sedu sedan sebab maybe ni la raya terakhir aku sebagai org bujang bersama family..lepas ni perhatian akan terbahagi antara 2 family..huhuhu..
pape pown..selama hayat dikandung badan, aku tetap anak mak and bapak aku..x kira mana-mana pon aku pigi..
proud to be my family!!!


Wednesday, September 16, 2009

AKSI MISI TERLAMPAU?



apa patut aku ckap pasal aktiviti kitaorg ms bosan?
x bermakna?
gila?
mereng?
LOL~~

p/s:- soryla korang terpaksa sengetkan kepala..video mrahan la katekan..hehehe

Sunday, September 13, 2009

x de keje 2

orang tdo lambat mlm2 stdy sebab nak exam..
aku tdo lambat buat benda ni?
aku memang dah gilak!!


wahai cik anis, sedor2 la diri..sila jangan tpu diri sendiri..pegi amek buku, baca!!

KEMARUK

situasi 1:-

ini adalah akasi2 merbahaya kanak-kanak terlebih umo yang kemaruk nak balik raya..huhuhu

ala-ala eklan juai moto..huu


patutla x gerak2..lebih had muatan..huhuh


aku lupela umah aku kat ner..heheh


situasi 2:-

sorang baby yang agak2 cute, berusia 5 hari dimasukkan ke casualty (ayat buku teks) sebab penyakit kuning atau orang kmpung aku panggil neonate jaundice..hehehe
berikut adalah perbualan aku ngan bell, (rujuk gamba penunggang motosikal yang ganas di atas)

aku--> apsal budak ni x nk senyum ek?
bell-->dia takut tengok ko..(selambe biawak jer..)
aku-->bell, baby umo 5 hari x de penglihatan lengkap lagi, kan? (konon2 bangga dan riak sebab dah abis baca paedriatric nursing...kehkeh..)
bell-->(maintain muka serious) haah..malam ke 10 terakhir ramadhan mmg antara malam lailatulqadar..
aku--> ha?

patut ke aku cakap kawan aku ni da mereng atau seorang muslimah sejati? LOL

situasi 3:-

kitorg kerja shift petang, so akan mengalami dilema samada nak mandi dulu atau nak turun rokol dulu sblm mand..(rokol tiap2 malam pukul 10 tau..)

aku--> bell, ko nak mandi dlu ke, nak pegi rokol dlu?
bell--> aku slalu x mandi sebelum raya.. (muka masih serious)
aku--> WTF??!!

kesimpulannya, kawan aku ni da kemaruk nak balik raya..huhuhu

Tuesday, September 8, 2009

TRAUMA

setiap kali bulan pose, aku akan berusaha untuk minum sebyk mungkin air tebu yg blh sblm aku bertemu ngan situasi ini
a) tgn hancur kena gilis ngn mesin tebu smpai x nmpk rupa tgn lngsung
b) tgn putus tp still blh smbung sbb kena gilis mesin tebu
c) segala aksesori mcm cincin terbenam kat jari yang hmpir putus sbb kna gilis ngan mesin tebu jugak..

dan..
hari bahagiaku bersama air tebu telah tamat buat bulan pose kali ni..
ada 2 kes melibatkan mesin tebu hari ni..
melihat tgn yg terkulai dengan jari yg da x nmpak rupa lgsg tu menyebabkan aku ngeri..
walaupun hnya utk memandang mesin tebu..
terbayang drh merah pekat menglir, bercampur dgn jus tebu yg enak..ditambah pula dengan serpihan2 daging yang tertanggal..huhu..sadis betoi!
maka, dgn itu, aku memutuskan utk menjauhkan diri dr apa2 yg berunsurkan tebu sebelum aku muntah disebabkan imaginasi yg terlampau tinggi...hahahaha~~

kes kdua paling byk masa musim2 mcm ni plak of coz la kes mercun..
menduduki tgga pertama still lg accident..
pasal kes mercun ni..aku mmg x puas ati betoi
mak bapak da tau mercun tu bahaya, anak merengek sket,x pikir panjang, trus beli,
sayang sangat kat anak tu sampai x kisah kalo anak jd cacat ke, buta ke..sebab mercun yang seronoknye kejap je..
kalo bdk2 yg pepandai beli mercun sendri ke, buat home made punyer mercun ke..
mmg aku salute lar..pandai wat mercun sampai terlupa bila nak campak mercun..
yang sakit diri sendri..
x pikir mak bapak, org laen yg susah sebab keseronokan sementara diorg tu..
hmm..da nm pon bebudak..
dapat je kat aku..mmg aku basuh cukup2..
lantakla ko nak menangis ke maraung ke..
hahahaha(ketawa sorang nurse yang kejam)
bila dah kena barula nak beringat..lepas ni buatla lagi ye adik2..

malasla nak bebel byk2..taun depan sure jmpa kes yg sama lagi..and there goes my air tebu..again..



men from mars, women from venus?


BEZA ANTARA LELAKI DAN WANITA (SELAIN DR SEGI FISIOLOGI..)


Apabila mengamati sesuatu benda, lelaki dan wanita berbeza. Lelaki lebih banyak menggunakan pengamatan tumpuan. Manakala wanita pula menggunakan pengamatan yang luas dan membesar. Pengamatan lelaki ibarat cahaya laser yang menumpu kepada sesuatu objek. Manakala pengamatan wanita ibarat lampu suluh, yang membuka, menampakkan banyak benda. Wanita mahu mengambil tahu semua perkara.

Daripada perkara kecil sehingga perkara yang lebih besar. Sementara lelaki hanya menumpukan kepada matlamat utama.

Cuba perhatikan kepada wanita, apa yang mereka bawa apabila berjalan keluar rumah. Tengok sahaja pada beg tangan mereka. Lebih besar daripada lelaki. Lelaki membawa beg kecil sahaja. Di dalamnya hanya ada lesen kenderaan, duit, sura-surat penting dan kad kredit bank.

Dalam beg tangan wanita semuanya ada. Di dalam beg tangan perempuan ada dompet duit, kad kredit, buku bank, buku cek,ada alatan make-up, cermin, sikat rambut, tisu muka, pengetip kuku, kunci, pen, pensel, ubat sakit kepala, gambar suami,gambar anak, cermin mata hitam, buku telefon dan macam-macam lagi.

Kenapa sedemikian dilakukan oleh wanita? Jawabnya kerana... ..

Wanita memikirkan pelbagai kemungkinan perkara yang boleh berlaku. Mereka lebih peka, apabila sesuatu terjadi, persediaan sudah pun dilakukan. Ini bermakna pemikiran dan penumpuan wanita lebih lebar. Pada lelaki, cukup dengan lesen memandu dan duit. Sebab mereka mahu sampai ke matlamat. Duit untuk membeli. Lesen memandu supaya selamat daripada disoal polis. (hee hee )

Demikianlah perbezaan yang wujud antara lelaki dan wanita. Kerana itu, tidak hairanlah apabila suami isteri melihat banyak perkara secara berbeza. Urusan-urusan rumah tangga kadang-kadang ditangani secara berbeza. Contohnya, suami isteri yang kedua-duanya bekerja, mereka terpaksa keluar dari rumah awal pagi.

Dalam banyak hal, wanita bekerja yang paling kerap bersungut.
Suaminya, apabila keluar sahaja dari rumah, yang dibawa hanya kunci kereta, masuk ke dalam kereta dan hidupkan enjin, kemudian tunggu isteri. Matlamat mereka ke pejabat. Manakala si isteri, memikirkan apa yang anak bawa ke sekolah, baju di ampaian siapa hendak ambil, anak belum pakai baju lagi, anak belum makan lagi. Kalau bolehnya, dia mahu memikirkan semua benda, kerana padanya, apabila sesuatu terjadi, bagaimana kesudahannya? Biar lewat ke tempat kerja, asalkan semuanya beres.

Apabila si suami dan si isteri ke kompleks membeli-belah. Si isteri, apabila masuk sahaja ke pusat membeli belah dia melihat banyak benda dahulu, satu persatu, perlahan-lahan, dari atas ke bawah, kain di pegang, di perhati dan dieselkan. Kemudian pegang pula kain lain, selepas berjam-jam barulah dibuat pilihan membeli. Pendek kata, si suami yang menjadi pengikut setia mudah bosan. Bagi lelaki apabila hendak membeli sesuatu, terus dituju ke tempat yang ingin dibeli dan membeli. Membeli belah pada lelaki tidak perlu mengambil masa yang lama.

Contoh-contoh tersebut menunjukkan cara wanita mengamati sesuatu berbeza daripada lelaki. Sebab itu, jangan bergaduh selepas membeli belah, jangan bergaduh ketika mahu ke tempat kerja. Si isteri jangan putus asa melihat suami, apabila keluar sahaja dari rumah terus maeuk kereta. Tanpa mahu mengangkat botol susu anak, kain lampin anak, dan berbagai-bagai lagi untuk dibawa ke rumah pengasuh.

Akuilah kita berbeza. Perbezaan bukan untuk bermusuh, sebaliknya supaya saling membantu dan berkasih sayang. Kerana kita berbeza, kita lebih berkasih sayang. Jangan disebabkan perbezaan pada cara berkasih sayang antara lelaki dengan seorang wanita, maka timbul krisis rumah tangga berpuluh tahun. Tentulah kerana perbezaan yang ada antara kita itu, maka kita lebih berkasih sayang. Kerana itu, kita berbeza supaya saling sayang-menyayangi.

p/s:-entry ni aku copy paste je..hahahah!! malasnyer aku nih!

http://halaqah.net/v10/index.php?topic=1330.0;wap2

Monday, September 7, 2009

I HATE THAT I LOVE YOU

As much as I love you
As much as I need you
And I can't stand you
Must everything you do make me wanna smile
Can I not like you for awhile?
No....


But you won't let me
You upset me girl
And then you kiss my lips
All of a sudden I forget that I was upset
Can't remember what you did

But I hate it...
You know exactly what to do
So that I can't stay mad at you
For too long that's wrong

But I hate it...
You know exactly how to touch
So that I don't want to fuss.. and fight no more
Said I despise that I adore you

And I hate how much I love you boy
I can't stand how much I need you
And I hate how much I love you boy
But I just can't let you go
And I hate that I love you so

You completely know the power that you have
The only one makes me laugh

Said it's not fair
How you take advantage of the fact
That I... love you beyond the reason why
And it just ain't right

And I hate how much I love you girl
I can't stand how much I need you
And I hate how much I love you girl
But I just can't let you go
But I hate that I love you so

One of these days maybe your magic won't affect me
And your kiss won't make me weak
But no one in this world knows me the way you know me
So you'll probably always have a spell on me...

Yeaahhh... Oohh...

As much I love you
As much as I need you
As much I love you
As much as I need you

And I hate that I love you so
And I hate how much I love you boy
I can't stand how much I need you
And I hate how much I love you boy
But I just can't let you go
And I hate that I love you so

And I hate that I love you so.. so...

p/s:- lagu after fight.. damn i hate to have a fight!! [ ' , ' "]

Saturday, September 5, 2009

BERAT

kekurangan apabila anda bekerja di hospital/ wad--> kebarangkalian untuk menggunakan penimbang berat badan adalah 99.9 %!!
which is good kalo berat badan ko sentiasa maintain di tahap berat badan ideal..
but very bad if berat badn ko selalu naik setiap kali makan..haha~~
in my case, berat badan akumenurun dengan mendadaknya sejak 2-3 bulan lepas
daripada 52kg kepada 47kg!!
akan ada yang cakap, best ape, kurus..
tapi aku x suke!!
aku yang chubby lebih comei! (pendapat ikhlas aku..hukhuk~~)
so sekarang, kalo berat badan aku x naik jugak by the end of bln 10, terpaksalah aku pegi ukur baju lagi sekali~~
sapa2 ada petua nak naikkan berat badan??


p/s:- adakah aku x bersyukur dengan apa yang aku ada? astagfirullah~~ alhamdulillah~~

Tuesday, September 1, 2009

LOVEBITE FREE

budak ini comel tapi kejam..hukhuk


kerja tetap aku bila time2 boring ni, mengaco sepupu aku..
sebab, dia ni amatla lucu n lawak (bukan sama ke 2 benda tu? wateva..)

dialog hari ini, masa aku tengah ddk depan toilet sambil lap badan mamat(sepupu aku) yang baru lepas mandi..

aku--> cik mat..
mamat--> peyaa? (apadia?)
aku-->sayang sket (sambil sua pipi untuk dicium)
mamat-->x mo
aku-->ala..sket je..(kenyit2 mata..)
mamat--> muaaahh(pipi kanan)
mamat-->muuaahh(pipi kiri)

lepas tu, mamat tepuk pipi aku sambil kata, dah! hehe..macam x ikhlas jer budak sekor ni..

aku-->wangi x?
mamat--> ngi~~(sambil tersengih tunjuk gigi yg x berapa nak cukup)
aku-->wangi ke bucuk? (sj je nak provok..)
mamat--> cuk~~(muka x bersalah)
aku-->bucuk ke wangi? (hobi aku, ske konfiuskan budak2..)
mamat-->ngi~~(buat muka boring)
tetiba je..mamat peluk aku..sayang gak dia kat aku ekk..hihi..
aku sambung balik soalan bodoh cipan aku tuh..
aku-->wangi ke~~aaaarrgghh!!!makkk!!!

kejadian seterusnya amat kejam untuk diceritakan..habis leher aku kena geget dek si mamat tuh..naseb baek x rabak..hukhuk~~da dapat love bite free.. menangis aku tahan sakit sedangkan mamat berlari-lari riang sambil telanjang~~shengal punye budak!!

moral of the story:- jangan confiuskan budak2 umo 3 taun yang ganas..sakit siot!!

C.I.N.T.A

YA ALLAH YA RABBI..

bila saat aku jatuh cinta,
jangan biarkan cintaku untukMu berkurang..
hingga membuatku lalai akan adanya Engkau..

ALLAH HU RABBI..

pintaku,
bila suatu saat aku jatuh cinta,
penuhilah hatiku dengan bilangan cintaMu yang tak terbatas..
biarkan rasaku padaMu tetap utuh..

YA TUHANKU,

izinkan aku bila satu saat aku jatuh hati,
pertemukanlah kami di jalan yang Kau redhai..
berikanlah kami kesempatan untuk lebih mendekati cintaMu..

YA ALLAH..

pintaku yang terakhir,
seandainya aku jatuh cinta,
jangan kau palingkan wajahMu dariku..

anugerahkan aku cintaMu..
cinta yang tak pernah pupus oleh waktu...

ASSIGNMENT HAMPEH

sejak dari lepas sahur td, aku ngadap laptop nih..
termenung..
mic.office aku blank..
sejam lepas sahur..
ada tulisan sikit...PENGENALAN
patu termenung lagik..
sejam pastu plak..
aku tgk nur kasih..heheh
sejam lagi..laptop terpasang sorang2..aku? merayap tengok bunga kat luar..kikiki

apsal aku x leh nak siapkan assignment hampeh ini?
kenapa?
kenapa?
kenapa ada paper reflective practice ni?
mungkinkah sebab aku ada short term memory lost so aku rs amatlah hampeh assignment ini? (poyo betui ayat)
aku x leh nak reflect apa aku wat selama ni!!!

apa else? (rujuk kata-kata lecturer aku, miss leong)
apa else yang aku patut tulis?
maybe aku patut menipu jer..buat cerita dongeng..huuu

sejam lepas tu, aku kembali di hadapan laptop,
mengadap facebook dan hanyut dalam dunia nur kasih~~

assignment makin sayup...hampeh!!

suka==>meluat??

ingat x kucing yang aku cite masa mula2 sampai umah ari tu?
yang gebu
yang comel
yang oren tu...??

well...kucing tu still lagi oren wat ms skang..
masih lagi gebu..
tapi sudah kurang kecomelannya..haha~~
sebab?
kucing sekor ni betul2 irritating...!!

pagi2 lagi masa sahur da kejutkan aku..
tiap2 hari plak tu..
bergesel kat kaki..mengiau iauan yang menyeramkan...( kucing tu jantan)
aku gelila!!

aku x kisah kalo kucing yang comel tu duduk diam2..tanpa pedulikan aku..
tolong jgn pedulikan aku en.kucing..

kenyataannya, aku allergic dengan benda atau menatang yang overly mengada2..haha~~

p/s:- kalo aku culik kucing tu, n transfer dia kat tempat lain, rasa2nya bapak aku perasan x, ha?