Tuesday, June 21, 2011

MEMORI BONGOK AND BUDUS ITU

assalamualaikum....
memori paling bongok aku rasa dalam hidup aku ni adalah masa last sem aku kat kubang kerian..

kalo korang penah baca entry aku bertag roomate, mesti korang tau nape..hehe.. klik sini untuk rewind memori bongok itu
oke..
ari  ni aku teringat balik sama itu cik roomate..huh..tau nape?
sebab ada sorang patient aku nih..
mental orangnya...
asikla cabut sume jarum-jarum kat badan dia, refuse all treatment, and betul-betul buat kitorang misi-misi ni hilang sabar sesangat...
bila kitaorang marah, dia jawab..
bila dah tak reti nak menjawab, dia akan jerit " diamla!!u diam!!diam!!!"
ohh..sungguh cliche ayat itu..

cik roomate amat suke akan perkataan diam itu bila dah tak terlawan nak berbalas pantun round keberapa ntah tak kira plak..

secara jujurnya,
selama kami bermasam muka, tak pernah sehari pun aku tak terfikir, kenapa kami bergaduh sebenarnya?
apa yang terjadi sebenarnya antara kami?
sampai sekarang aku tak pernah ada jawapan itu..
yang aku pasti, setiap kali bertikam lidah, isu aku nak kawin masa tu mesti naik..
contoh ayat dia nak gaduh dengan aku:

"macam ni ke gaya nak jadi bini orang?"
"tak abis-abis melayan jantan je keje"
"perangai ntah apa-apa, berangan nak kawen"

ayat paling top haruslah ayat paling atas tu...
kenapa? itu harus tanya dia sendiri lah..
aku sendiri tak faham..
masa tu dia seolah-olah tak dapat terima kenyataan aku nak kawin..

dan, secara jujurnya jugak,
aku mengaku, sepanjang berkawan dengan dia, dia kawan yang baik..
kitaorang berkawan baik, rapat sangat-sangat selama hampir 2 tahun stengah..
menjalani hidup kat kolej tu sama-sama..
harung susah senang, up and down sama-sama..
but then again,
even kawan yang baik pun mesti ada flaw jugak,kan?

bongok tak bongok, budus tak budus pon..
dia la manusia biasa yang bisa buat aku marah sampai tahap membelasah..
dia la manusia biasa yang buat aku tak takut tido tak tutup pintu sampai pagi..
dia la manusia biasa yang sampai sekarang tak tau aku yang buat lampu bilik terpadam sendiri tiap kali dia hempas pintu almari dia..haha..sampai dia ingat bilik tu berhantu..di bulan ramadan..
dan, dia jugakla manusia biasa yang suke kunci pintu waktu aku dalam bilik konon-konon dia nak hint yang dia tak nampak ada manusia laen dalam bilik tu and end up dia terpaksa menumpang bilik orang laen berjam-jam sambil berkemban sebab aku pon terlupa ada manusia laen yang duduk dalam bilik tu pegi mandi tak bawak kunci..kihkihkih..

ohhh jaman jahiliah itu..
bila aku da macam feeling-feeling makcik-makcik sebab dah ada anak ni,
terasa betapa buduhnya jaman itu..
bongok dan buduh tapi priceless...boleh buat bahan gelak time-time sedey..kikikikiki...

Sunday, June 5, 2011

FIRST TIME

assalamualaikum~

hari ni first time bawak kereta en.hubby pergi uptown di ipoh..
pergi the store je sebab itu jalan yang aku paling expert sekali..hehe..
nasib baik tak de banyak sangat kereta tadi..lega-lega..phew..
sebenarnya aku just nak pergi survey jalan nak pergi klinik hannani esok..
nak dara tu ada temujanji esok, untuk cucuk imunisasi umur 6 bulan dia..

first time keluar dari rumah tadi..berebar-debar..
nasib baik dah test-test bawak keliling taman perumahan ni dulu..
pergi isi minyak, pam angin tayar..
masa isi minyak giler lawak..senget je aku park kereta sampai orang sebelah tertoleh-toleh..
oke..aku tak tampal sticker P lagi kat keta tu..so?
aku dah ada lesen CDL oke? tak payah P lagi dah..theehehe..
tapi sebenarnya ak cari jugak sticker P tu..sebab aku takut..

jalan je keluar dari rumah perasan tak pakai tali pinggang..
cesss~~try bawak sebelah tangan sebe;ah lagi pakai seatbelt..
haahhh!!melelong kau!
nasib tak ada kereta kat belakang..kalau tak mesti dia ingat cina mabuk mana bawak kereta tengah-tengah hari buta... ="[
part paling takut masa dekat roundbout..
seram sejuk tangan..jeling je hannani kat sebelah..
cess dia boleh bantai tido je..sabar jela..asal naek keta je tido..tak harap nak buat peneman betol.. T__T

at last, dah penat berpeluh dalam kereta, sampai lah tempat yang dituju..
parking pulak menjadi masalah sebab aku langsung tak reti nak perking..
sekali lagi nasib baik..
perking banyak kosong..yippeee!!
kalo aku nak pusing ke nak wat parking melintang 3 kotak ke..tak de sapa nak marah, tak de keta laen jadi mangsa..hehe
tapi tak..
aku berjaya buat parking dengan cemerlangnya..hehe..
tapi sengetlah sket..hehe..

and journey balik alhamdulillah..lancar je..
lega-lega..

tapi..

bila sampai rumah..

tengok kereta..saya jadi malu sangat...

kereta comot dengan tahi burung dengan debu.. =_=''

pehhh..pompan bawak kereta selekeh and comot..

oke..cuti ni bawak kereta p carwash~~

WAJIB!!

hehehehehehe~~~~