Saturday, November 7, 2009

KURANG AJAU KAMU!!

wah..sungguh beremosi tajuk di atas..
tapi mmg aku emo pon..
penat seh keje ari ni sbb tak ada junior and staff nurse buat ala-ala kitorang yang post management and bakal keluar esok lusa ni je yang ada keje kat ward tuh..( tak baik merungut..keje kena ikhlas.. =) )
badan letih..perut lapar..
balik keje lepas solat sume aku boleh plak tertido sambil bg mkn kiki..
bgn je dr tdo da pukul 5 30..perut da lapar gla..
kuar ngan mimi nak beli mee mamak..skali mamak x bukak..
singgah mini-mart, beli roti ngan pepsi..
and sekali masa tgh bayar tu tetiba adala sorang mamat nih masuk dalam mart tuh..


tiba-tiba.......(part emonya di sini ya adik2..intro pnjg nk mampuss)


aku terasa ada tangan paut pinggang aku..
kebetulan masa tu mamat tu lalu belakang aku yang berdiri depan kaunter ni..
aku terkeras terus kat situ..
toleh pndang mimi yang dekat sebelah, mana tau mimi yang paut pinggang aku td..
kalo blh x nakla buruk sangka pada orang,kan..apatah lagi orang yang aku x kenal..
tapi mimi buat muka blur je tgk aku..
aku pandang mamat tu balik..
tahap kemarahan da mcm gunung berapi.
.
aku tanya mimi "ko ada pegang aku ke tadi?"

mimi mmg blur je tgk aku yang dah semacam ni.. "tak de pun.."

lipat maut aku pandang mamat tu balik..
dia tgh menapak mendekati aku dengan senyuman keji macam boya kg serindit 3 serangkai..
baru je mamat tu nak bukak mulut tgur aku aku da sound

"AWAK SENTUH SY KE TD?" 
nada suara dah naik 1 oktaf...tangan dah menggigil..naya je kang anak teruna orang makan penampar aku..
"EH..X..X DE.." glabah bewak, ko!!

x payah nak tpula encik boya..muka awak tu dahla glabah macam cipan kena siram cuka..dalam mini mart ni ada awk je selain kami..takkan gula2 kat rak tu yg pgg pinggang sy??

mest dia x bajet langsung aku nak sergah dia macam tu..
sebelum kaki tangan aku naik kat mamat tu, aku blah..malas nak layan mangkuk ayan x cukup sifat mahmudah tu.. eee!!!

nak je aku karate mamat tuh sampai terbelah 8..
apa kes nak mengayat anak dara orang macam tu?
trend baru ke?
jangan ingat sume awek semudah2nya blh awk pegang, sentuh sana sini..


aku mnjaga aurat untuk diri aku..
untuk elak seksa di sana nant..

aku menjaga kehormatan untuk diri aku, keluarga aku, suami aku nanti..
aku menjaga maruah yang bukan saja milik aku, tapi milik seluruh keturunan aku..

tapi dengan tangan kotor mamat boya spesis tembaga celup tu, aku rasa tak selamat di tempat yang sepatutnya aku rasa selamat
aku bukannya duduk luar negara yang penuh dengan manusia kafir yang tak tahu hukum..
aku tinggal di kalangan saudara islamku
yang sepatutnya menjaga maruah sesama islam..

sukakah anda kalo isteri anda, ibu anda, adik atau kakak anda disentuh sesuka hati oleh lelaki yang entah sesapa?

sesetengah perempuan mmg mudah untuk disentuh

tapi 
itu perempuan ye..bukan muslimah..
mu pahe ke dok ni??


p/s:-arrgghh!!! aku geram!!!
p/s/s:- aku bukan nak bajet baik, tapi di celah2 kekurangan yang ada pd diri aku ni, itulah benda yang paling aku jg..salah ke kalo nak emo sket?slh ke??


2 comments:

  1. bermula ngan seryes,..,..
    pas ayat nih "takkan gula2 kat rak tu yg pgg pinggang sy??",..,.,trus gelak guling2,..,
    walaupon next perenggan nye sgt seryes,.,.hehe~

    ReplyDelete
  2. thp keseriousan akan ditingkatkan..mekasih =P

    ReplyDelete