Tuesday, September 8, 2009

TRAUMA

setiap kali bulan pose, aku akan berusaha untuk minum sebyk mungkin air tebu yg blh sblm aku bertemu ngan situasi ini
a) tgn hancur kena gilis ngn mesin tebu smpai x nmpk rupa tgn lngsung
b) tgn putus tp still blh smbung sbb kena gilis mesin tebu
c) segala aksesori mcm cincin terbenam kat jari yang hmpir putus sbb kna gilis ngan mesin tebu jugak..

dan..
hari bahagiaku bersama air tebu telah tamat buat bulan pose kali ni..
ada 2 kes melibatkan mesin tebu hari ni..
melihat tgn yg terkulai dengan jari yg da x nmpak rupa lgsg tu menyebabkan aku ngeri..
walaupun hnya utk memandang mesin tebu..
terbayang drh merah pekat menglir, bercampur dgn jus tebu yg enak..ditambah pula dengan serpihan2 daging yang tertanggal..huhu..sadis betoi!
maka, dgn itu, aku memutuskan utk menjauhkan diri dr apa2 yg berunsurkan tebu sebelum aku muntah disebabkan imaginasi yg terlampau tinggi...hahahaha~~

kes kdua paling byk masa musim2 mcm ni plak of coz la kes mercun..
menduduki tgga pertama still lg accident..
pasal kes mercun ni..aku mmg x puas ati betoi
mak bapak da tau mercun tu bahaya, anak merengek sket,x pikir panjang, trus beli,
sayang sangat kat anak tu sampai x kisah kalo anak jd cacat ke, buta ke..sebab mercun yang seronoknye kejap je..
kalo bdk2 yg pepandai beli mercun sendri ke, buat home made punyer mercun ke..
mmg aku salute lar..pandai wat mercun sampai terlupa bila nak campak mercun..
yang sakit diri sendri..
x pikir mak bapak, org laen yg susah sebab keseronokan sementara diorg tu..
hmm..da nm pon bebudak..
dapat je kat aku..mmg aku basuh cukup2..
lantakla ko nak menangis ke maraung ke..
hahahaha(ketawa sorang nurse yang kejam)
bila dah kena barula nak beringat..lepas ni buatla lagi ye adik2..

malasla nak bebel byk2..taun depan sure jmpa kes yg sama lagi..and there goes my air tebu..again..



2 comments:

  1. ish ish ish nes nih.,.,.,~
    bagus2,bagi pengajaran sket kt diorg nih.,.,~

    ReplyDelete
  2. hahah~~sedangkan nes ni champion meriam buluh ms kecik2..huhu~~

    ReplyDelete