Thursday, October 1, 2009

CITE PASAL RAYA .:extended version:.

assalamualaikum...
eid- mubarak..
selamat kembali bekerja..
selamat kembali menghadapi dunia realiti di luar lingkungan ketiak mak..
selamat kembali menghadam makanan x sedap tapi terpaksa telan..
selamat kembali sedar diri yang exam da dekat (ditujukan khas pada aku)

hmm..
sebenarnye nak cite pasal raya kat kolej..tapi da termelalut kejap..
ni sumer emo sebab x puas raya kat umah la nih..heheh..

raya kat kolej ni disambut secara ala kadar jer..
selepas memeras ugut student2 sorang seploh hengget, maka kolej aku ngan bangganya menganjurkan majlis deepa-raya..(kononnyela..tapi aku x jmpa lah maruku..kehkeh)

semalam balik jer dari kerja dalam pukul 4 lebih2 gitu, kitorang sebagai senior pun trun merewang..(gotong royong siapkan bahan2 nak masak..)
yela sgt tu anis..bukanke ko membute sampai dekat pukul 5.30 pm baru ko trun? kuikuikui...
malam tu plak sibuk menyibuk masa orang tengah sibuk buat lemang..
sebab aku ni x reti n x makan pun lemang, aku just tolong2 lap2 daun pisang and selebihnya tolong2 tengok..hehehe..

pagi tadi, turun lagi, untuk masak..
kitaorang masak soto, nasi himpit yang last2 skali jadi bubur??!!, lontong, nasi minyak, ayam masak merah, jelantah, dalca, and agar-agar..
sebab aku just sibuk mengaco and memotong bahan2, bukannye memasak, so aku x layak untuk komplen kalo sume benda tu x sedap..hahaha..

yang best, soto..tu pun sebab aku taruk sambal banyak2..haha..mau dirrhea makan pedas2..heheh..

yang lain, malas mau cite, let the photo does all the talking, orait?

pakar lemang dari bota, merangkap bakal adik iporku

orang yang tak reti buat lemang tapi menyibuk..

cara-cara memasukkan pulut dengan tangkas dan penuh semangat kesukanan..

bagaimana mahu bergaya dengan buluh lemang anda..

korang ingat korang menyorok blakang buluh tu aku tak nampak??

acara karaoke secara berjemaah

tak payahla nak berpura-pura..cik ana yang jaga lemang tu, bukan kome..

humangaih..ini nak buat lemang ke nak bakar garaj??

keesokkan harinya..

*

*

*

*

*

*


sebelum kerja..kita soru dulu..

nyam...nyam..erkkk!!

orang kuat di belakang tabir pembikinan cerita ini..

kanak-kanak bawah umor, jangan tiru aksi ini..

setelah berpeluh ketiak dan berjanggut tunggu..inilah hasil rembatan yang kami sempat sapu..yang lain sudah wassalam ditelan dek manusia-manusia yang kebuluran..

control jer..perut tgh lapor..

pura-pura nak tangkap gambo sedangkan nak tangkap dia suruh basuh periuk belanga..haha..

ini bakal adik ipor aku..da ada orang booking..hehe

ini tuan punyer blog..huhuh~~

No comments:

Post a Comment