Sunday, October 4, 2009

PENING LALAT~~

pening, pening, pening..
tersepit antara study, persiapan majlis perkahwinan, dan keperluan emosi..
keadaan yang amat tidak menyenangkan..huuu..

esok ada trial OSCE..
for those yang x tau..OSCE ni adalah peperiksaan utk menilai skil kitorg dalam melakukan prosedur..k?
aku x kisah sangat pasal OSCE sebab its all about benda yang aku buat hari2..
so, let just leave it behind, shall we?

dua hari lepas, my beloved Mr. Right jatuh motor on the way dari kebun sawit..
masa tu aku tengah sibuk untuk jayakan majlis deeparaya..
once tahu pasal minor accident tu, all of sudden aku punya mood spoil..
kena plak Mr.Right aku ni buat main2 plak pasal insiden tu..betul2 buat aku riso..
aku cukup x suka kalo aku x diberitahu apa yang aku patut tahu..
sy tahu la awk tak nak sy riso, tapi sy ttp akan riso selagi awk x de dpn mata sy, ok?
sempat bertengkar..and then i realize that im being irrational..huhu..
im sooo sorry dear..

semalam plak, pegi kedai kad jemputan depan stadium sultan ismail..
survey and tempah kad..
penat mata memandang kad2 yang comel tuh..
bila dah rambang mata melihat, aku pon pilih satu dengan bangganya..
patu, bila mintak colour putih, sorryla dik..x de..
pergh..kuchiwa eden!!
susah betoi nak menjayakan majlis perkahwinan idaman..
tapi yela, kalo x susah, nant aku x hargai plak..kan?kan? (terapi relaksasi berjaya..hahaha..go positive thinking!!)

pastu, jalan kaki pegi pasar siti khadijah, survey bunga telur untuk bunga pahar..
naseb baek ada colour putih..and so very comella..
so kawan2, jgn lupa datang nant utk collect bunga telur tu, ye?
hehehe...
tapi just tempah dulu dengan mak cik tu, sebab x blh nak bawak balik dengan keadaan kitaorg yang cuma berjalan kaki.. heheh..

bila balik bilik semalam..da flat..
kepala da serabut semacam..bukak je pintu bilik, hati rasa macam nak pecah..
manusia memang susah untuk diagak tindak tanduknya, kerana ternyata manusia ni kadang2 boleh ikut resmi benda bertanduk..
susah sangat untuk respect space and harta benda orang laen..
susah sangat untuk faham yang berdiam diri dan lakukan hal masing2 lebih baik dari mengambil tahu dan saling menyakiti..
nak sangat ke dosa kering sebab slalu menyakitkan hati orang? isk2..
sebab malas nak layan, on MP3, layan surah an-Nur and tdo..selamat cerita semalam tanpa ada sesiapa yang tercedera di belasah..hahaha

really, aku memang berharap masa dapat berhenti kejap..
bolehla aku tarik nafas kejap, gather myself back together..
emotionally, aku letih
but..life is full of interesting thing for me to quit exploring..
so stop thinking bout your tiring life, anis!!
haha..my positive thinking is reallllyyyy woorrkkiiingg..
hahaha..
aku da start merapu..so thats it..

p/s:- entry luahan yang merapu..kan?kan? kan?
p/s/s:- program naikkan berat badan berjaya..update berat sekarang..48 kg..another 1 kg to go..chaiyok!!

2 comments: