Friday, April 9, 2010

TERTEKAN PLUS + + +

assalamualaikum w.b.t..
oke..sory sebab da berkurun gila x hapdet..
lepas kawen hidup berubah 360 darjah celcius..
hehe..da tak boleh nak f.b, and blogging..
bukan sebab mr.husband tak bagi
tapi sebab limitasi internet di rumah mertuaku..hehe

okey2..
update terbaru..
aku da keje sekarang..dekat hospital ipoh..alhamdulillah..dekat dengan suami..
aku dapat keje dekat orthopedic operation theater..(dalam dewan bedah)
ada skit nada tertekn di situ sebab obviously aku masa student dulu tak dela begitu terdedah dengan suasana o.t atau peralatannya..terutama orthopedik nih..huhu
tapi ini mengingatkan aku aku pernah tulis pasal betapa aku suka o.t ni dalam entry aku dulu..okeh, sekarang aku tarik balik penyataan tuh, aku tak suka o.t..huhu
but, nak tak nak aku kena belajar suka jugak..so kena start from zero..

tapi...

baru nak masuk sebulan keje aku da dapat m.c seminggu..
kenapa?
good news is..
aku PREGNANT
bad news is..
doktor sendiri tak berani nak bagi harapan tinggi kat aku pasal baby ni sebab rahim aku agak lemah..

ada nada tertekan plus plus + + di situ.
aku memang harapkan baby ni..i really do..
sekarang aku tengah struggle to keep the baby and aku rasa dia pun tengah struggle untuk terus duduk dalam tummy ibu dia..
baby ni anugerah terindah bagi aku..
aku takut setiap kali pergi toilet, and see all the blood, trying to ensure myself that its not my baby that going out..
aku takut setiap kali perut aku cramp and pinggang aku sakit, berharap sangat bukan baby aku yang sakit masa tu..
it wasnt easy being a mummy and i feel it even now..
the baby is now 5 week old and aku harap dia akan terus membesar dalam rahim aku..
aku harap aku diberi peluang untuk jadi seorang ibu, untuk bagi sepenuh kasih sayang aku pada baby ni..

mr.husband sangat membantu, thank god..
di saat aku tengah struggle in pain..dia yang uruskan rumah, memasak, membasuh, even feed me..
alhamdulillah ya Allah..

27hb ni aku akan pergi scan lagi untuk make sure status baby dalam rahim aku ni..
kalau ada rezeki kami, masa tu, baby dah ada heartbeat..pray for me, for my baby and for my husband please..
Ya Allah..Kurniakanlah kami anak yang soleh dan solehah yang Engkau redhai..

T__T

1 comment:

  1. insyaallah everything will be ok k...

    ReplyDelete